Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 

IV ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

image001

 

Τελειόφοιτοι Μαθητές Λυκείου Εξερευνούν τις Προοπτικές Καριέρας
στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «ΙV Χειραψία με την Τεχνολογία».  Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση της εν λόγω ημερίδας τα τελευταία τρία χρόνια (2013-2016), όπου συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 800 μαθητές, 60 καθηγητές και περισσότεροι από 40 Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση της ημερίδας για 4η συνεχή χρονιά το Σάββατο 11 Μαρτίου μεταξύ  9.00 π.μ. και 2.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους ηλικίας 16-18 να εφαρμόσουν  τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και να εξερευνήσουν τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές, έτσι ώστε να μπορούν να  ανταποκριθούν στο σύγχρονο, σύνθετο και απαιτητικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, να γνωρίσουν τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στον τομέα αυτό και τις δυνατότητες επιλογής και συνδυασμού προγραμμάτων, ώστε να προετοιμαστούν για μια επαγγελματική καριέρα καινοτομίας και προοπτικής.

Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ειδικά εργαστήρια με θέματα όπως «Ανακαλύπτω το φανταστικό κόσμο των Κινούμενων Σχεδίων» (Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων), «Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια» (Τμήμα Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων), «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η εποχή των μηχανών» και «Ανακαλύπτω τον υπέροχο κόσμο των Παιχνιδιών, των Γραφικών και του Προγραμματισμού» (Τμήμα Πληροφορικής), «Ανακαλύπτω τον κόσμο της Ρομποτικής» (Τμήμα Μηχανικής), «Τα Μαθηματικά στον Υπολογιστή μας: Η χρήση των Μαθηματικών Λογισμικών Πακέτων» (Τμήμα Πληροφορικής).

Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βιομηχανία των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών μαζί με αντιπροσώπους της WARGAMING.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής και θα διεξαχθεί κλήρωση με δώρα.

Εγγραφές:  https://goo.gl/kFD8X2

Για περισσότερες πληροφορίες: 22841528 / [email protected]

IV ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ,  Σάββατο 11  Μαρτίου 2017

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας