Φωτογραφία της ημέρας

tayiiippp 

Τα ταμπούρλα. Παραδοσιακοί μουσικοί χτυπούν τα τύμπανα καλώντας τους πιστούς για το Ιφτάρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάλεσμα ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και ο Τayyip Erdogan κατέφτασε για το γεύμα.Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη.

 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Erasmus+ KA2 Strategic Partnership - VET Sector)

DSC00004

Ο έγκαιρος και αποτελεσματικός επαγγελματικός προσανατολισμός θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για τους νέους. 

 

 

 

 

Επηρεάζει άμεσα τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που αναμφίβολα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή ενός νέου, τη μετέπειτα ανέλιξή του, την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, αλλά και γενικότερα την κατάσταση της κοινωνίας και οικονομίας της χώρας στην οποία ζει. Η παροχή ευκαιριών ανάπτυξης των ενδιαφερόντων και ταλέντων των νέων, αλλά και η απόκτηση στοχευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικές και σχετίζονται άμεσα με την ενίσχυση των υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικής αγωγής, για ορθή καθοδήγηση και ενημέρωση των νέων.

Με απώτερο στόχο τη συμβολή των Κρατών Μελών για αντιμετώπιση των φαινομένων της νεανικής ανεργίας, της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, αλλά και της μείωσης του χάσματος που παρατηρείται ανάμεσα στην εκπαίδευση, κατάρτιση και την αγορά εργασίας, το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «Emphasys Centre» συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET Sector) τα οποία εγκρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι 2016.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «APT-ApprenticePreparationTraining NewApproachesinManagingtheTransitionfromEducationtoEmployment» επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας με τη διερεύνηση όλων των παραγόντων που συντελούν στην ανάπτυξη επιτυχημένων πρακτικών που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη με κύριο στόχο την ομαλή μετάβαση των νέων από τον κόσμο της εκπαίδευσης στο εργασιακό περιβάλλον. Συντονιστής του έργου είναι το Lancaster & Morecamble College της Αγγλίας, ενώ ανάμεσα στους Εταίρους είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre», ο Περιφερειακός Οργανισμός EAS28-Comune di Ortona (Ιταλία), ο Οργανισμός Submitee incontrasi per cre (Ιταλία), το Κέντρο INNEO-Studio Tworczego Rozwoju ( Πολωνία), η Ιδιωτική Εταιρεία VSL Ziniu Kodas (Λιθουανία), ο ΜΚΟ Academia Postal 3 Vigo S.L. (Ισπανία), καθώς και ο ΜΚΟ EuroEd (Ρουμανία) .

Το δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «WWW-WeWelcomeWork» έχει ως στόχο να προσφέρει στους νέους ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων που απαιτούνται στο εργασιακό περιβάλλον, προσομοιώνοντας διάφορα τεχνικά επαγγέλματα τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση σε κάθε χώρα σύμφωνα με έρευνα που θα διεξαχθεί. Το έργο συντονίζεται από την Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή «Alexandru Ioan Cuza» (Ρουμανία). Στην ομάδα εργασίας εκτός από το το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «Emphasys Centre» συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί Fundatia EuroEd (Ρουμανία), η Εταιρεία ΤΠΕ Ingenious Knowledge (Γερμανία), ο ΜΚΟ Esmovia (Ισπανία), ο Οργανισμός Pixel Associazione και η CIPAT (Ιταλία).

Η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «APT - APT-Apprentice Preparation Training» πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία (5-6/12/2016), ενώ  η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «WWW - We Welcome Work» πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπαρλάντ στη Ρουμανία στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2016.

 

Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού μας www.emphasyscentre.com ή να επικοινωνήσετε με το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre» [email protected] .

Ευρωπαϊκά Προγράμματα  (Erasmus+ KA2 Strategic Partnership - VET Sector)

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
22
Ιουνίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Γιορτάζουν : Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

1824
Αιγυπτιακά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ψαρά για να καταστείλουν την επανάσταση, τα γεγονότα έμειναν στην Ιστορία ως Καταστροφή των Ψαρών
1940
Υπογράφεται η συνθηκολόγηση της Γαλλίας με τη Γερμανία, που την θέτει υπό κατοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
1941
Ξεκινάει η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η εισβολή του γερμανικού στρατού στη Σοβιετική Ένωση.

Ακολουθήστε μας