Φωτογραφία της ημέρας

tsirkosss 

Εξευτελισμός. Τα δυνατά λιοντάρια, οι άρχοντες της άγριας ζωής, στα δυο τους πόδια νιαουρίζουν για το κοινό, ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης του εικονιζόμενου θηριοδαμαστή Alexander Lacey σε παράσταση στην Νέα Υόρκη. Το τσίρκο Ringling Bros. and Barnum & Bailey, εξακολουθεί να είναι από αυτά που χρησιμοποιούν ζώα για την διασκέδαση του κοινού, πρακτική που τα περισσότερα τσίρκο της Ευρώπης έχουν εγκαταλείψει. REUTERS/Lucas Jackson

Ήξερες ότι...

Οι άναρθρες κραυγούλες των πολύ μικρών μωρών, είναι ίδιες για όλες τις γλώσσες του κόσμου. Συγκεκριμένα οι τρεις αλληλουχίες ηχητικών μοντέλων (μα, ντα, γκα), είναι κοινές σε δέκα σύγχρονες γλώσσες και σε 27 αρχαίες νεκρές γλώσσες!

 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Erasmus+ KA2 Strategic Partnership - VET Sector)

DSC00004

Ο έγκαιρος και αποτελεσματικός επαγγελματικός προσανατολισμός θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για τους νέους. 

 

 

 

 

Επηρεάζει άμεσα τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που αναμφίβολα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή ενός νέου, τη μετέπειτα ανέλιξή του, την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, αλλά και γενικότερα την κατάσταση της κοινωνίας και οικονομίας της χώρας στην οποία ζει. Η παροχή ευκαιριών ανάπτυξης των ενδιαφερόντων και ταλέντων των νέων, αλλά και η απόκτηση στοχευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικές και σχετίζονται άμεσα με την ενίσχυση των υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικής αγωγής, για ορθή καθοδήγηση και ενημέρωση των νέων.

Με απώτερο στόχο τη συμβολή των Κρατών Μελών για αντιμετώπιση των φαινομένων της νεανικής ανεργίας, της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, αλλά και της μείωσης του χάσματος που παρατηρείται ανάμεσα στην εκπαίδευση, κατάρτιση και την αγορά εργασίας, το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «Emphasys Centre» συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET Sector) τα οποία εγκρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι 2016.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «APT-ApprenticePreparationTraining NewApproachesinManagingtheTransitionfromEducationtoEmployment» επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας με τη διερεύνηση όλων των παραγόντων που συντελούν στην ανάπτυξη επιτυχημένων πρακτικών που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη με κύριο στόχο την ομαλή μετάβαση των νέων από τον κόσμο της εκπαίδευσης στο εργασιακό περιβάλλον. Συντονιστής του έργου είναι το Lancaster & Morecamble College της Αγγλίας, ενώ ανάμεσα στους Εταίρους είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre», ο Περιφερειακός Οργανισμός EAS28-Comune di Ortona (Ιταλία), ο Οργανισμός Submitee incontrasi per cre (Ιταλία), το Κέντρο INNEO-Studio Tworczego Rozwoju ( Πολωνία), η Ιδιωτική Εταιρεία VSL Ziniu Kodas (Λιθουανία), ο ΜΚΟ Academia Postal 3 Vigo S.L. (Ισπανία), καθώς και ο ΜΚΟ EuroEd (Ρουμανία) .

Το δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «WWW-WeWelcomeWork» έχει ως στόχο να προσφέρει στους νέους ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων που απαιτούνται στο εργασιακό περιβάλλον, προσομοιώνοντας διάφορα τεχνικά επαγγέλματα τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση σε κάθε χώρα σύμφωνα με έρευνα που θα διεξαχθεί. Το έργο συντονίζεται από την Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή «Alexandru Ioan Cuza» (Ρουμανία). Στην ομάδα εργασίας εκτός από το το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «Emphasys Centre» συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί Fundatia EuroEd (Ρουμανία), η Εταιρεία ΤΠΕ Ingenious Knowledge (Γερμανία), ο ΜΚΟ Esmovia (Ισπανία), ο Οργανισμός Pixel Associazione και η CIPAT (Ιταλία).

Η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «APT - APT-Apprentice Preparation Training» πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία (5-6/12/2016), ενώ  η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «WWW - We Welcome Work» πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπαρλάντ στη Ρουμανία στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2016.

 

Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού μας www.emphasyscentre.com ή να επικοινωνήσετε με το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre» [email protected] .

Ευρωπαϊκά Προγράμματα  (Erasmus+ KA2 Strategic Partnership - VET Sector)

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
24
Μαΐου
2017
Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

Γιορτάζουν :Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Χριστιανός, Χριστιανή

1626
O Βαλλόνος άποικος Πίτερ Μινούιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν.
1895
O θεατρικός συγγραφέας Όσκαρ Γουάιλντ καταδικάζεται σε δύο χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για το ηθικό παράπτωμα της ομοφυλοφιλίας.
1915
O Τόμας Έντισον παρουσιάζει τη εφεύρεσή του, που καταγράφει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.
1930
O ένατος πλανήτης, που ανακαλύπτεται παίρνει το όνομα "Πλούτωνας".
1981
Τα αποτελέσματα των κυπριακών εκλογών είναι: ΑΚΕΛ 32,86%, ΔΗΣΥ 31,85%, ΔΗΚΟ 19,69%.

Ακολουθήστε μας