Φωτογραφία της ημέρας

augagagΚαλλιτεχνική επώαση. Στα «αβγά» του θα κάτσει για περίπου τρεις εβδομάδες ο Γάλλος καλλιτέχνης Abraham Poincheval. Σύμφωνα με την περφόρμανς που φιλοξενείται στο Palais de Tokyo Museum του Παρισιού, ο Poincheval θα προσπαθήσει να επωάσει αβγά κότας, εγχείρημα που θα διαρκέσει από 21 μέχρι 26 ημέρες παρουσία κοινού. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ήξερες ότι...

Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ

 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Erasmus+ KA2 Strategic Partnership - VET Sector)

DSC00004

Ο έγκαιρος και αποτελεσματικός επαγγελματικός προσανατολισμός θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για τους νέους. 

 

 

 

 

Επηρεάζει άμεσα τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που αναμφίβολα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή ενός νέου, τη μετέπειτα ανέλιξή του, την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, αλλά και γενικότερα την κατάσταση της κοινωνίας και οικονομίας της χώρας στην οποία ζει. Η παροχή ευκαιριών ανάπτυξης των ενδιαφερόντων και ταλέντων των νέων, αλλά και η απόκτηση στοχευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικές και σχετίζονται άμεσα με την ενίσχυση των υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικής αγωγής, για ορθή καθοδήγηση και ενημέρωση των νέων.

Με απώτερο στόχο τη συμβολή των Κρατών Μελών για αντιμετώπιση των φαινομένων της νεανικής ανεργίας, της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, αλλά και της μείωσης του χάσματος που παρατηρείται ανάμεσα στην εκπαίδευση, κατάρτιση και την αγορά εργασίας, το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «Emphasys Centre» συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET Sector) τα οποία εγκρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι 2016.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «APT-ApprenticePreparationTraining NewApproachesinManagingtheTransitionfromEducationtoEmployment» επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας με τη διερεύνηση όλων των παραγόντων που συντελούν στην ανάπτυξη επιτυχημένων πρακτικών που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη με κύριο στόχο την ομαλή μετάβαση των νέων από τον κόσμο της εκπαίδευσης στο εργασιακό περιβάλλον. Συντονιστής του έργου είναι το Lancaster & Morecamble College της Αγγλίας, ενώ ανάμεσα στους Εταίρους είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre», ο Περιφερειακός Οργανισμός EAS28-Comune di Ortona (Ιταλία), ο Οργανισμός Submitee incontrasi per cre (Ιταλία), το Κέντρο INNEO-Studio Tworczego Rozwoju ( Πολωνία), η Ιδιωτική Εταιρεία VSL Ziniu Kodas (Λιθουανία), ο ΜΚΟ Academia Postal 3 Vigo S.L. (Ισπανία), καθώς και ο ΜΚΟ EuroEd (Ρουμανία) .

Το δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «WWW-WeWelcomeWork» έχει ως στόχο να προσφέρει στους νέους ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων που απαιτούνται στο εργασιακό περιβάλλον, προσομοιώνοντας διάφορα τεχνικά επαγγέλματα τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση σε κάθε χώρα σύμφωνα με έρευνα που θα διεξαχθεί. Το έργο συντονίζεται από την Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή «Alexandru Ioan Cuza» (Ρουμανία). Στην ομάδα εργασίας εκτός από το το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «Emphasys Centre» συμμετέχουν επίσης οι οργανισμοί Fundatia EuroEd (Ρουμανία), η Εταιρεία ΤΠΕ Ingenious Knowledge (Γερμανία), ο ΜΚΟ Esmovia (Ισπανία), ο Οργανισμός Pixel Associazione και η CIPAT (Ιταλία).

Η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «APT - APT-Apprentice Preparation Training» πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία (5-6/12/2016), ενώ  η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «WWW - We Welcome Work» πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπαρλάντ στη Ρουμανία στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2016.

 

Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού μας www.emphasyscentre.com ή να επικοινωνήσετε με το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre» [email protected] .

Ευρωπαϊκά Προγράμματα  (Erasmus+ KA2 Strategic Partnership - VET Sector)

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
30
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1814
Οι σύμμαχοι καταλαμβάνουν το Παρίσι βάζοντας τέλος στην επί δεκαετία κυριαρχία του Ναπολέοντα στην Ευρώπη.
1841
Ιδρύεται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
1856
Τερματίζεται ο Κριμαϊκός Πόλεμος με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων.
1867
Η Αλάσκα πουλιέται από την Ρωσία στις ΗΠΑ έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολλαρίων.
1952
Εκτελούνται ο Νίκος Μπελογιάννης και άλλοι τρεις Έλληνες κομμουνιστές.
1981
Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ρόναλντ Ρέηγκαν στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε μας