Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα UPSKILLEAD– Upskilling Adult Educators for Digital Lead

15233782 10207950954835883 1867406637 o

Σε ένα περιβάλλον εργασίας που συνεχώς μεταβάλλεται, με την εξέλιξη της τεχνολογίας να χαρακτηρίζεται δικαίως ραγδαία, οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, ιδιαίτερα όταν το κοινό τους είναι ενήλικοι.

 

 

Το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο «EmphasysCentre» συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα UPSKILLEAD το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα στη Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη Σλοβενία.  Η πρόταση έχει ετοιμαστεί από το Ερευνητικό μας Κέντρο, συντονίζεται όμως από το Δημόσιο Περιφερειακό Οργανισμό για την Εκπαίδευση Ενηλίκων RICNovoMesto  (Σλοβενία), ενώ σε αυτό συμμετέχουν ως Εταίροι η Εταιρεία PIXELAssociazione (Ιταλία), οι Μη- Κυβερνητικοί / Μη – Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί EUNIPartners (Βουλγαρία), το DRPDNovoMesto (Σλοβενία) και το INBIE (Πολωνία).

Το διετές αυτό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (2016-2018) συμβάλλει στις προσπάθειες των Κρατών Μελών για αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Εκπαιδευτικοί Ενηλίκων, αναφορικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στο χώρο εργασίας τους, αλλά και τη χρήση των βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για τη διδασκαλία. Τα πιο πάνω φαίνεται να αποτελούν σημαντικές προκλήσεις έχοντας υπόψη τους στόχους που έχουν τεθεί για τη Ψηφιακή Ατζέντα της Ε.Ε. (DigitalAgendaforEurope), καθώς και του χάσματος που παρατηρείται μεταξύ της εκπαίδευσης/ κατάρτισης και της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα UPSKILLEAD στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Εκπαιδευτών Ενηλίκων και στην αναβάθμιση της συνεχούς επαγγελματικής τους επιμόρφωσης στον τομέα των Η.Υ. και ΤΠΕ με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε ενήλικες και κατά συνέπεια την αύξηση της συμμετοχής ενηλίκων στη Διά Βίου Μάθηση.

Στα πλαίσια του UPSKILLEAD προτείνεται ο σχεδιασμός, αλλά και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιμόρφωσης για μεγάλο αριθμό εκπαιδευτών ενηλίκων (όλων των ειδικοτήτων) που θα διοργανωθεί σε κάθε χώρα. Κύριος στόχος είναι η παροχή ευκαιριών επαγγελματικής επιμόρφωσης στους Εκπαιδευτές Ενηλίκων μέσα από την απόκτηση και αναγνώριση των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων η οποία θα στηρίζεται στη δημιουργία ενός «Ψηφιακού Πλαισίου Δεξιοτήτων» ειδικά διαμορφωμένου σύμφωνα με τις ανάγκες τους, καθώς και ενός συστήματος επικύρωσης (validation) με τη χρήση των OpenBadges (MozillaFoundation).

Η εναρκτήρια συνάντηση όλων των εταίρων του προγράμματος UPSKILLEAD πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο 2016, στη Φλωρεντία (Ιταλία). Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν όλες τις παραμέτρους του προγράμματος καθώς και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει εγκριθεί. Η συνάντηση έγινε σε ένα άκρως εποικοδομητικό κλίμα και με μεγάλο ενθουσιασμό για την αναμενόμενη θετική επίδραση που μπορεί να έχει το πρόγραμμα αυτό στους ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτές Ενηλίκων.

Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος UPSKILLEAD στο www.upskillead.eu, στο fabebook https://www.facebook.com/Upskillead-577378059053462/, καθώς επίσης και την ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου στο www.emphasyscentre.com/upskillead .

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα UPSKILLEAD– Upskilling Adult Educators for Digital Lead

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
26
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Πούλιος, Συλάς, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη

1871
Το Παρίσι εκλέγει νέο δημοτικό συμβούλιο. Έναρξη της Παρισινής Κομμούνας.
1913
Βουλγαρικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη.
1926
Ίδρυση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ρεάλ Οβιέδο στο Οβιέδο της Αστούριας στην Ισπανία.
1999
Ο Ζακ Εντουάρ Αλεξίς γίνεται Πρωθυπουργός της Αϊτής.
2007
Ζητάει συγνώμη ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τη χρήση γυναικών ως σεξουαλικών αντικειμένων σε οίκους ανοχής στα μέτωπα, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε μας