Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 

ΤΕΠΑΚ: Εναρκτήρια συνάντηση ερευνητικού προγράμματος ENCASE για προστασία των ανηλίκων από κακόβουλες ενέργειας στα κοινωνικά δίκτυα.

1 2Πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2016, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), η τελετή έναρξης των εργασιών (kickoff meeting) του Ερευνητικού Έργου «Enhancingse Curity and privAcy in the Social wEb: aUser-Centered Approach for the Protection of Minors (ENCASE)».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος “Marie Skłodowska-Curie Actions” του Horizon 2020 και έτυχε άριστης αξιολόγησης μετά από μια μακρά και ανταγωνιστική διαδικασία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €2.16 εκ. και θα διαρκέσει 4 χρόνια (2015-2020). Το ΤΕΠΑΚ έχει την ευθύνη του γενικού συντονισμού του έργου και το κονδύλι που του αναλογεί είναι €472.500

Η σχετική ερευνητική πρόταση υποβλήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Κοινωνικής Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εταίροι από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: (University College London, Ηνωμένο Βασίλειο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Ελλάδα, Università degli Studi Roma Tre, Ιταλία, Telefonica Investigaciony Desarrollo, Ισπανία, Innovators, S.A., Ελλάδα, SignalGeneriX, LTD, Κύπρος, Cyprus Researchand Innovation CenterLtd, Κύπρος).

Κύριος στόχος του έργου ENCASE είναι να αξιοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικής ζωής, προκειμένου να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή σε πρόγραμμα περιήγησης για την προστασία των ανηλίκων από κακόβουλες ενέργειας στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αρχιτεκτονική θα αναπτυχθεί έχοντας ως βάση αρχές ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού και θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν ένα αποτελεσματικό προστατευτικό δίκτυο ενάντια στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων: α) μια πρόσθετη εφαρμογή (add-on) για το πρόγραμμα περιήγησης το οποίο θα ανιχνεύει τις δράσεις των χρηστών για να αποκαλύψει περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς, β) μια πρόσθετη εφαρμογή (add-on) η οποία θα αναλύει τα δεδομένα των κοινωνικών δικτύων για να ανιχνεύει ψευδείς ή παραπλανητικούς λογαριασμούς χρηστών, και γ) μια πρόσθετη εφαρμογή (add-on) που εντοπίζει το διαμοιρασμό ευαίσθητου περιεχομένου (π.χ. φωτογραφίες, προσωπικές πληροφορίες) και θα προειδοποιεί το χρήστη ή τους γονείς του για την απειλή της ιδιωτικής του ζωής. Επίσης θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν την πρόσβαση τρίτων σε ευαίσθητο περιεχόμενο με χρήση προηγμένων τεχνικών κρυπτογράφησης.

Οι ακαδημαϊκοί συνεργάτες του έργου θα συμβάλουν στην αξιολόγηση της εμπειρίας του χρήστη, στην επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας, μηχανικής μάθησης και εξόρυξης δεδομένων σχεδίασης αλγορίθμων, και στο περιεχόμενο των τεχνικών εμπιστευτικότητας. Οι βιομηχανικοί εταίροι θα προσφέρουν κυρίως τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λογισμικού, την πρόσβαση σε αληθή δεδομένα κοινωνικών δικτύων, καθώς και στην πρόσβαση σε τελικούς χρήστες.

Συντονιστής του έργου είναι ο Λέκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ Μιχάλης Σιριβιανός. Στο έργο συμμετέχουν επίσης ο Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αντρέας Λανίτης από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλας Τσαπατσούλης από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, και η Επίκουρη Καθηγήτρια Άνδρη Ιωάννου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και το Ερευνητικό Κέντρο Κοινωνικής Πληροφορικής είναι διαθέσιμες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://encase.socialcomputing.eu/

http://socialcomputing.eu/

ΤΕΠΑΚ: Εναρκτήρια συνάντηση ερευνητικού προγράμματος ENCASE  για προστασία των ανηλίκων από κακόβουλες ενέργειας στα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόσφατα:

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
28
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθήστε μας