Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1947 και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε νομικά και εργασιακές και συνδικαλιστικές σπουδές στο Λονδίνο.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1968. Συνεργάστηκε με βρετανικά έντυπα, όπως την Guardian, τη SundayTmes και ειδικά το διερευνητικό επιτελείο της INSIGHT, το Radio Dublin και την Ελληνική Υπηρεσία του BBC。 Συνεργάστηκε επίσης στην έκδοση των παροικιακών εφημερίδων «Ο Κόσμος», «Νέα Δημοκρατία», υπό τον δάσκαλο της δημοσιογραφίας Γιάννη Κάτρη, με την Ελεύθερη Ελλάδα, κα.
Στις 15 Ιουλίου 1974 εξέδωσε με χρηματοδότηση από την παροικία του Λονδίνου την εφημερίδα Ελεύθερη Κύπρος.
Επέστρεψε στην Κύπρο αρχές του 1977 και συνεργάστηκε με τον Φιλελεύθερο και την Κύπρο. Ανέλαβε αρχισυντάκτης στις εφημερίδες Ελεύθερη Κύπρος και Ελευθεροτυπία και συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Οργάνωσε και διεύθυνε το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1989 και εργάστηκε από τότε στο ΡΙΚ. Συνεργάστηκε με το CNN, το Al Jazeera και το Euronews. Διετέλεσε ανταποκριτής Της Καθημερινής και της ΕΡΤ.
Ανέλαβε αποστολές τόσο για το Κυπριακό, καλύπτοντας συνομιλίες στη Γενεύη, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Γκλιόν, στις Βρυξέλλες, στο Μπούρκενστοκ και βεβαίως στην Κύπρο, Αποστολές κάλυψε στη Βοσνία, στο Λίβανο. Στη Συρία, στο Ισραήλ και Παλαιστίνη και στην Τουρκία.
Παρουσίασε πάνω από 100 έρευνες και ντοκυμαντέρ για το Κυπριακό και τις παρενέργειες του, εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις από όλες τις προσωπικότητες που είχαν πρωταγωνιστήσει: Ετσεβίτ, Ντενκτάς, Γκιούλ, Ταλάτ, Έρογλου, Παπανδρέου, Ράλλη, Βρετανούς, αμερικανούς και άλλους.

 

Κριμαία, Τουρκία, Κυπριακό και Αμερικάνοι. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Η αδυναμία της Δύσης να προσδώσει στην υπόθεση της Ουκρανίας και της Κριμαίας τις διαστάσεις εισβολής, κατοχή και απόσχισης και άρα ενέργεια που παραβιάζει την αρχή του σεβασμού του απαραβίαστου των συνόρων που καθιερώθηκε με το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, είναι ακριβώς γιατί πρώτη αυτή ακολούθησε το δρόμο αυτό.

  Περισσότερα...

 

Το Κυπριακό -και όχι μόνο- σε πορεία λύσης. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Δεν γνωρίζω πόσοι βλέπουν την εικόνα όπως διαμορφώνεται σε ολόκληρη την περιοχή και η οποία εικόνα καθορίζει και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 

  Περισσότερα...

 

Κάτι αλλάζει στην Τ/Κ κοινότητα. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Στην Τ/Κ κοινότητα φαίνεται να συντελούνται σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, οι οποίες ούτε ορατές δυστυχώς είναι στους Ε/Κ και συνεπώς ούτε κατανοητές ιδιαίτερα στις προεκτάσεις τους. 

  Περισσότερα...

 

Στο καζάνι Κυπριακό, Ενέργεια και Αμερικάνοι. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να επιφέρουν κάποια βελτίωση στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας φαίνεται να αποδίδουν. 

  Περισσότερα...

 

Ο χορός του Ζαλόγγου και της ξεροκεφαλιάς. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι και αυτή τη χρονιά τα πράγματα στην οικονομία θα επιδεινωθούν. 

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας