Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1947 και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε νομικά και εργασιακές και συνδικαλιστικές σπουδές στο Λονδίνο.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1968. Συνεργάστηκε με βρετανικά έντυπα, όπως την Guardian, τη SundayTmes και ειδικά το διερευνητικό επιτελείο της INSIGHT, το Radio Dublin και την Ελληνική Υπηρεσία του BBC。 Συνεργάστηκε επίσης στην έκδοση των παροικιακών εφημερίδων «Ο Κόσμος», «Νέα Δημοκρατία», υπό τον δάσκαλο της δημοσιογραφίας Γιάννη Κάτρη, με την Ελεύθερη Ελλάδα, κα.
Στις 15 Ιουλίου 1974 εξέδωσε με χρηματοδότηση από την παροικία του Λονδίνου την εφημερίδα Ελεύθερη Κύπρος.
Επέστρεψε στην Κύπρο αρχές του 1977 και συνεργάστηκε με τον Φιλελεύθερο και την Κύπρο. Ανέλαβε αρχισυντάκτης στις εφημερίδες Ελεύθερη Κύπρος και Ελευθεροτυπία και συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Οργάνωσε και διεύθυνε το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1989 και εργάστηκε από τότε στο ΡΙΚ. Συνεργάστηκε με το CNN, το Al Jazeera και το Euronews. Διετέλεσε ανταποκριτής Της Καθημερινής και της ΕΡΤ.
Ανέλαβε αποστολές τόσο για το Κυπριακό, καλύπτοντας συνομιλίες στη Γενεύη, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Γκλιόν, στις Βρυξέλλες, στο Μπούρκενστοκ και βεβαίως στην Κύπρο, Αποστολές κάλυψε στη Βοσνία, στο Λίβανο. Στη Συρία, στο Ισραήλ και Παλαιστίνη και στην Τουρκία.
Παρουσίασε πάνω από 100 έρευνες και ντοκυμαντέρ για το Κυπριακό και τις παρενέργειες του, εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις από όλες τις προσωπικότητες που είχαν πρωταγωνιστήσει: Ετσεβίτ, Ντενκτάς, Γκιούλ, Ταλάτ, Έρογλου, Παπανδρέου, Ράλλη, Βρετανούς, αμερικανούς και άλλους.

 

Κριμαία, Τουρκία, Κυπριακό και Αμερικάνοι. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Η αδυναμία της Δύσης να προσδώσει στην υπόθεση της Ουκρανίας και της Κριμαίας τις διαστάσεις εισβολής, κατοχή και απόσχισης και άρα ενέργεια που παραβιάζει την αρχή του σεβασμού του απαραβίαστου των συνόρων που καθιερώθηκε με το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, είναι ακριβώς γιατί πρώτη αυτή ακολούθησε το δρόμο αυτό.

  Περισσότερα...

 

Το Κυπριακό -και όχι μόνο- σε πορεία λύσης. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Δεν γνωρίζω πόσοι βλέπουν την εικόνα όπως διαμορφώνεται σε ολόκληρη την περιοχή και η οποία εικόνα καθορίζει και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 

  Περισσότερα...

 

Κάτι αλλάζει στην Τ/Κ κοινότητα. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Στην Τ/Κ κοινότητα φαίνεται να συντελούνται σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, οι οποίες ούτε ορατές δυστυχώς είναι στους Ε/Κ και συνεπώς ούτε κατανοητές ιδιαίτερα στις προεκτάσεις τους. 

  Περισσότερα...

 

Στο καζάνι Κυπριακό, Ενέργεια και Αμερικάνοι. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να επιφέρουν κάποια βελτίωση στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας φαίνεται να αποδίδουν. 

  Περισσότερα...

 

Ο χορός του Ζαλόγγου και της ξεροκεφαλιάς. Του Κώστα Γεννάρη

 

anti-nazi77

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι και αυτή τη χρονιά τα πράγματα στην οικονομία θα επιδεινωθούν. 

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας