Φωτογραφία της ημέρας

hamonfrΗ εκδίκηση του μαρκαδόρου. Οι περισσότεροι από εμάς δεν νιώθουμε ότι συμμετέχουμε στις πολιτικές αποφάσεις, αρκετοί δε έχουν την χειρότερη εικόνα για τους πολιτικούς και μάλιστα νιώθουν ανήμποροι για το μέλλον που μας επιφυλάσσεται. Ετσι λοιπόν δουλειά πιάνει ο μαρκαδόρος για να χρωματίσει με κακία ή χιούμορ και να πάρει πίσω έστω λίγη πολιτική αξιοπρέπεια. Στην φωτογραφία ο Γάλλος Σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Benoit Hamon που τελικά πήρε την 5η θέση με ποσοστό κοντά στο 6% μόνο... (AP Photo/Claude Paris)

Ήξερες ότι...

Οι δεξιόχειρες ζουν περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

 


Η Κωνσταντίνα Ζάνου είναι ιστορικός, με ειδίκευση στην νεότερη διεθνική ευρωπαϊκή ιστορία. Σπούδασε στην Αθήνα (Φιλοσοφική Σχολή), στο Λονδίνο (Birkbeck College, University of London), στην Πίζα (Università di Pisa και Scuola Normale Superiore di Pisa) και στο Παρίσι (École Normale Supérieure de Paris). Το διάστημα 2009-12 υπήρξε μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Προώθησης έρευνας της Κύπρου (ΙΠΕ) και συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τώρα είναι υπότροφος του ιδρύματος Fulbright και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Center for European and Mediterranean Studies (CEMS) του New York University.Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με την εφημερίδα τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο) και Καθημερινή (έκδοση Κύπρου)

Πολίτης, περ. ΜΟΝΟ, Athens Review of Books). Blog: http://czanou.blogspot.com/

Στη χώρα της νεκρής ζώνης. Της Κωνσταντίνας Ζάνου

Το επίσημο αφήγημα του Ο.Η.Ε. για την ουδέτερη στρατιωτική ζώνη της Λευκωσίας σχεδόν αρνείται τον αντίκτυπο της ιστορίας πάνω στον χώρο

  Περισσότερα...

 

Ostavka! Σκέψεις από τη Σόφια των οδοφραγμάτων. Της Κωνσταντίνας Ζάνου

Σημαίες, αιτήματα, πολιτική γεωγραφία, κυβερνητική κρίση, 
ευρωπαϊκό όραμα: το ιδιότυπο νόημα των διαδηλώσεων

  Περισσότερα...

 

«Ακαδημαϊκοί Νομάδες» και απάτριδες του ευρωπαϊσμού. Της Κωνσταντίνας Ζάνου

Με ρωτάνε για την πρόσφατη έκρηξη της κρίσης στην Κύπρο. Η κρίση όμως για μένα δεν ήταν κάτι το ξαφνικό. Τη βιώνω μέσα από την προσωπική μου πορεία εδώ και μια πενταετία περίπου.

  Περισσότερα...

 

Ποιος θυμάται την Παλινόρθωση; της Κωνσταντίνας Ζάνου

Η λογική της «έκτακτης ανάγκης» που συνοδεύει τις πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης που διανύουμε σήμερα στην Ευρώπη οδηγεί τις κυβερνήσεις στην υιοθέτηση μέτρων που τις φέρνουν αντιμέτωπες με τις κοινωνίες.

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
24
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα

Γιορτάζουν :Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα, Ζέττα, Έλλη, Βέτα, Θαυμαστός, Θαυμαστή

1154 π.Χ.
Θεωρείται ότι οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία μέσα στον Δούρειο Ίππο..
1821
Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκει φρικτό θάνατο με ανασκολοπισμό από τους Οθωμανούς οι οποίοι τον είχαν συλλάβει την προηγουμένη στη Μάχη της Αλαμάνας.
1898
Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία.
1981
Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής από την IBM.
2004
Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%.

Ακολουθήστε μας