Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


xatzinikoli2016

Ο Χρίστος Χατζηνικολής γεννήθηκε στην Λάρνακα το 1984. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δυκτίων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου Πληροφορικής, με ειδίκευση στον τομέα της Τεχνητής Νουμοσύνης, από το King’s College London, όπου διατηρεί θέση επισκέπτη ερευνητή. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως Data Scientist στην εταιρεία Data-Reply UK στο Λονδίνο, όπου και διαμένει τα τελευταία έξι χρόνια.

Ένθερμος υποστηρικτής του δημόσιου διαλόγου, αποτελεί έναν από τους πρώτους αρθρογράφους του CyprusViews.eu. Αρθρογραφεί σποραδικά και καταπιάνεται κυρίως με θέματα που αφορούν το Κυπριακό πρόβλημα.

Οι παθογένειες του Κυπριακού Προβλήματος. Του Χρίστου Χατζηνικολή

 

kipriakoxristos2

Πρόθεσή μου δεν είναι ούτε να προκαταλάβω τις επικείμενες εξελίξεις στο θέμα του Κυπριακού, ούτε να πολώσω το πολιτικό κλίμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

  Περισσότερα...

 

Πόσα «πάει» το Κυπριακό; Του Χρίστου Χατζηνικολή

 

Christofias POUTIN66668

«Η επέκταση των αγορών, καθώς και μιας οικονομοκεντρικής αντίληψης, σε ζητήματα τα οποία παραδοσιακά δεν διέπονταν από νόρμες της αγοράς, είναι μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις της εποχής μας.» M. Sandel.* 

  Περισσότερα...

 

Λύση αύριο; Και μετά; Του Χρίστου Χατζηνικολή

 

Christofias POUTIN66668

Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων στο Κυπριακό, οι πάγιες, αντίρροπες τάσεις που χαρακτηρίζουν την κοινή γνώμη και διαμορφώνουν το status quo ένθερμων πολιτικών συζητήσεων έχουν κάνει ξανά την εμφάνιση τους. 

  Περισσότερα...

 

Ο κίνδυνος της θεωρίας των δύο άκρων. Του Χρίστου Χατζηνικολή

 


Christofias POUTIN66668

Είναι πραγματικά λυπηρό ότι προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική αντίδραση εκ μέρους των θεσμικών οργάνων της πολιτείας απέναντι σε ένα ακραίο κοινωνικό φαινόμενο, τον φασισμό, πρέπει ο τελευταίος να αποδείξει πρώτα το πρόσωπο του. 

  Περισσότερα...

 

Κάθε Σεπτέμβρη... Του Χρίστου Χατζηνικολή

Christofias POUTIN66668Απ' τον φλοίσβο που προκαλούν τα κύματα σε μια ερημική ακρογιαλιά, μέχρι το κελάρυσμα του νερού στα τζάμια ενός μικρού δωματίου απ' τη βροχή και με μια αίσθηση γλυκιάς μελαγχολίας, ίσως τελικά η απόσταση μεταξύ Λάρνακας-Λονδίνου να μην είναι δα και τόσο μεγάλη. 

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
27
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Αλύπιος, Αλυπία

1703
Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη και την ανακηρύσσει πρωτεύουσα της Ρωσίας.
1895
O Όσκαρ Ουάϊλντ φυλακίζεται για σοδομισμό
1995
Ο Αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρηβ μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω, μετά από πτώση από το άλογό του, σε αγώνα ιππασίας.
2006
Γίνεται σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Ιάβα, με 6.600 νεκρούς

Ακολουθήστε μας