Φωτογραφία της ημέρας

kladispaingΙσπανικό κρύο. Το θερμόμετρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου και αρκετές περιοχές να βλέπουν χιόνι μετά από δεκαετίες, είναι αντιμέτωπη η Ισπανία. Στην φωτογραφία ένα παγωμένο κλαδί στην Zaragoza. EPA/JAVIER DEBOLLADA

Ήξερες ότι...

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.

 


Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο τον Ιούνιο του 1974 και κατάγεται από τη Λύση και το Λευκόνοικο.  Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Τουρκικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνέχισε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει πολιτικές επιστήμες στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διετέλεσε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας και Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ. Ανέπτυξε πλούσια δράση ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΔΗΣΥ και ως Εκπρόσωπος της Νεολαίας του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας. Έχει υπηρετήσει ως  Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να μαγειρεύει και να παίζει κιθάρα. Του αρέσει επίσης πολύ το διάβασμα και το κολύμπι. Αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο με θέμα την πολιτική ηγεσία και την εθνική ταυτότητα.

 

Πολιτειακό κεφάλαιο και ανάπτυξη. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Οι οικονομολόγοι λένε συχνά πως η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά είναι κλειδί για τη σταθερότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη.

  Περισσότερα...

 

Τα πανεπιστήμια στη νέα εποχή και η διαχείριση της μετάβασης. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

«Αν νομίζεις ότι η  επένδυση στην εκπαίδευση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια». 

  Περισσότερα...

 

Κρίση και πολιτική: Η επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Γράφω για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως συνέχεια προβληματισμών που κατέθεσα στην τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, και ενόψει βεβαίως των επικείμενων Συνεδρίων, γιατί θεωρώ πως η επόμενη μέρα για την Κύπρο - γιατί αυτό είναι το κεντρικό ζητούμενο – θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και την εξυγίανση του δημόσιου βίου.

  Περισσότερα...

 

Μια τρίτη ανάγνωση: Πώς φτάσαμε στο «κούρεμα». Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Το Κυπριακό Μνημόνιο, η Τραπεζική Ένωση και το στρατηγικό αδιέξοδο της Κύπρου

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
25
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Ακολουθήστε μας