Φωτογραφία της ημέρας

diavatirrΤι είναι τούτο; Φλούο και ασφαλές, έτσι φαίνεται κάτω από υπεριώδεις ακτίνες το νέο ηλεκτρονικό διαβατήριο των Γερμανών που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο. REUTERS/Fabrizio Bensch

Ήξερες ότι...

Το 1928, δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας του Μίκυ Μάους από τον Ουόλτ Ντίσνεϊ. Δύο χρόνια αργότερα, η Σάρλοτ Κλαρκ ξεκίνησε να κατασκευάζει τις πρώτες κούκλες του Μίκυ.

 


Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο τον Ιούνιο του 1974 και κατάγεται από τη Λύση και το Λευκόνοικο.  Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Τουρκικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνέχισε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει πολιτικές επιστήμες στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διετέλεσε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας και Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ. Ανέπτυξε πλούσια δράση ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΔΗΣΥ και ως Εκπρόσωπος της Νεολαίας του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας. Έχει υπηρετήσει ως  Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να μαγειρεύει και να παίζει κιθάρα. Του αρέσει επίσης πολύ το διάβασμα και το κολύμπι. Αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο με θέμα την πολιτική ηγεσία και την εθνική ταυτότητα.

 

Πολιτειακό κεφάλαιο και ανάπτυξη. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Οι οικονομολόγοι λένε συχνά πως η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά είναι κλειδί για τη σταθερότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη.

  Περισσότερα...

 

Τα πανεπιστήμια στη νέα εποχή και η διαχείριση της μετάβασης. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

«Αν νομίζεις ότι η  επένδυση στην εκπαίδευση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια». 

  Περισσότερα...

 

Κρίση και πολιτική: Η επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Γράφω για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως συνέχεια προβληματισμών που κατέθεσα στην τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, και ενόψει βεβαίως των επικείμενων Συνεδρίων, γιατί θεωρώ πως η επόμενη μέρα για την Κύπρο - γιατί αυτό είναι το κεντρικό ζητούμενο – θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και την εξυγίανση του δημόσιου βίου.

  Περισσότερα...

 

Μια τρίτη ανάγνωση: Πώς φτάσαμε στο «κούρεμα». Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Το Κυπριακό Μνημόνιο, η Τραπεζική Ένωση και το στρατηγικό αδιέξοδο της Κύπρου

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
25
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Ρήγας, Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα

1793
Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτων προεδρεύει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στην Ιστορία των ΗΠΑ.
1822
Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα
1973
3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτιρίου με συνθήματα κατά της χούντας.
1982
Ρεκόρ ταχύτητας από εκχιονιστικό όχημα με 239 χλμ/ώρα.
2002
Η αμερικανική εταιρεία Οdyssey Μarine Εxploration παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ότι ανακάλυψε το «Sussex», μια βρετανική ναυαρχίδα με 80 κανόνια, η οποία ναυάγησε το 1694, μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. Το πλοίο εικάζεται ότι μετέφερε τόνους χρυσού και ασημιού, ένα θησαυρό ύψους 4,5 δις ευρώ.

Ακολουθήστε μας