Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο τον Ιούνιο του 1974 και κατάγεται από τη Λύση και το Λευκόνοικο.  Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Τουρκικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνέχισε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει πολιτικές επιστήμες στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διετέλεσε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας και Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ. Ανέπτυξε πλούσια δράση ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΔΗΣΥ και ως Εκπρόσωπος της Νεολαίας του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας. Έχει υπηρετήσει ως  Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να μαγειρεύει και να παίζει κιθάρα. Του αρέσει επίσης πολύ το διάβασμα και το κολύμπι. Αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο με θέμα την πολιτική ηγεσία και την εθνική ταυτότητα.

 

Πολιτειακό κεφάλαιο και ανάπτυξη. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Οι οικονομολόγοι λένε συχνά πως η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά είναι κλειδί για τη σταθερότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη.

  Περισσότερα...

 

Τα πανεπιστήμια στη νέα εποχή και η διαχείριση της μετάβασης. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

«Αν νομίζεις ότι η  επένδυση στην εκπαίδευση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια». 

  Περισσότερα...

 

Κρίση και πολιτική: Η επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Γράφω για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως συνέχεια προβληματισμών που κατέθεσα στην τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, και ενόψει βεβαίως των επικείμενων Συνεδρίων, γιατί θεωρώ πως η επόμενη μέρα για την Κύπρο - γιατί αυτό είναι το κεντρικό ζητούμενο – θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και την εξυγίανση του δημόσιου βίου.

  Περισσότερα...

 

Μια τρίτη ανάγνωση: Πώς φτάσαμε στο «κούρεμα». Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Το Κυπριακό Μνημόνιο, η Τραπεζική Ένωση και το στρατηγικό αδιέξοδο της Κύπρου

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
28
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθήστε μας