Φωτογραφία της ημέρας

augagagΚαλλιτεχνική επώαση. Στα «αβγά» του θα κάτσει για περίπου τρεις εβδομάδες ο Γάλλος καλλιτέχνης Abraham Poincheval. Σύμφωνα με την περφόρμανς που φιλοξενείται στο Palais de Tokyo Museum του Παρισιού, ο Poincheval θα προσπαθήσει να επωάσει αβγά κότας, εγχείρημα που θα διαρκέσει από 21 μέχρι 26 ημέρες παρουσία κοινού. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ήξερες ότι...

Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ

 


Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο τον Ιούνιο του 1974 και κατάγεται από τη Λύση και το Λευκόνοικο.  Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Τουρκικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνέχισε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει πολιτικές επιστήμες στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διετέλεσε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας και Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ. Ανέπτυξε πλούσια δράση ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΔΗΣΥ και ως Εκπρόσωπος της Νεολαίας του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας. Έχει υπηρετήσει ως  Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει να μαγειρεύει και να παίζει κιθάρα. Του αρέσει επίσης πολύ το διάβασμα και το κολύμπι. Αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο με θέμα την πολιτική ηγεσία και την εθνική ταυτότητα.

 

Πολιτειακό κεφάλαιο και ανάπτυξη. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Οι οικονομολόγοι λένε συχνά πως η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά είναι κλειδί για τη σταθερότητα της οικονομίας και την ανάπτυξη.

  Περισσότερα...

 

Τα πανεπιστήμια στη νέα εποχή και η διαχείριση της μετάβασης. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

«Αν νομίζεις ότι η  επένδυση στην εκπαίδευση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια». 

  Περισσότερα...

 

Κρίση και πολιτική: Η επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ. Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Γράφω για την επόμενη μέρα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως συνέχεια προβληματισμών που κατέθεσα στην τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, και ενόψει βεβαίως των επικείμενων Συνεδρίων, γιατί θεωρώ πως η επόμενη μέρα για την Κύπρο - γιατί αυτό είναι το κεντρικό ζητούμενο – θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και την εξυγίανση του δημόσιου βίου.

  Περισσότερα...

 

Μια τρίτη ανάγνωση: Πώς φτάσαμε στο «κούρεμα». Του Χριστόφορου Φωκαΐδη

photo7897999999777

Το Κυπριακό Μνημόνιο, η Τραπεζική Ένωση και το στρατηγικό αδιέξοδο της Κύπρου

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
30
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1814
Οι σύμμαχοι καταλαμβάνουν το Παρίσι βάζοντας τέλος στην επί δεκαετία κυριαρχία του Ναπολέοντα στην Ευρώπη.
1841
Ιδρύεται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
1856
Τερματίζεται ο Κριμαϊκός Πόλεμος με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων.
1867
Η Αλάσκα πουλιέται από την Ρωσία στις ΗΠΑ έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολλαρίων.
1952
Εκτελούνται ο Νίκος Μπελογιάννης και άλλοι τρεις Έλληνες κομμουνιστές.
1981
Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ρόναλντ Ρέηγκαν στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε μας