Φωτογραφία της ημέρας

4 19 thumb large 

Εμφανές. Με μια ματιά μπορείς να καταλάβεις ότι το Zunyi της επαρχίας Guizhou είναι η πατρίδα του τσαγιού για την Κίνα. Η αχανής χώρα έχει παραγωγή 2,43 εκατομμύρια τόνους τσαγιού και 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα αυτόν. EPA/ROMAN PILIPEY

Ήξερες ότι...

Το 70% των Γάλλων μιλούν στο ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, από το τηλέφωνο.

 


charis-psaltisΟ Δρ. Χάρης Ψάλτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge όπου έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil, 2001 και PhD, 2005, στην Κοινωνική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία). Έχει επίσης εργαστεί ως  μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Oxford Center for the Study of Intergroup Conflict, Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Oxford.  Βασικές σπουδές έχει κάνει στα Παιδαγωγικά  [Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου (1993), Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου (1999)] και Ψυχολογία [Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2000)]. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι συντονιστής του Μεταπτυχιακού προγράμματος Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και ιδρυτής του Εργάστηρίου Γενετικής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο οποίο περιλαμβάνεται τηλεφωνικό κέντρο, εργαστήρια παρατήρησης συμπεριφοράς και συζητήσεων εστίασης. Τα τελευταία  χρόνια ασχολείται με έρευνες που αφορούν την επικοινωνία και επαφή,  στάσεις, αντιλήψεις και αναπαραστάσεις στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή Κοινότητα όσον αφορά τις αντιλήψεις της μιας κοινότητας για την άλλη αλλά και την αποδοχή ή απόρριψη πολιτικών σχετιζόμενες με το Κυπριακό πρόβλημα. Από το 2000 ασχολείται με την διερεύνηση των Κοινωνικών αναπαραστάσεων του Κοινωνικού Φύλου και την σχέση τους με την επικοινωνία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει διερευνήσει πειραματικά τις διαδικασίες επικοινωνίας και κοινωνικής επιρροής σε παιδιά και ενηλίκους. Στα πλαίσια της διδασκαλίας του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο έχει ασχοληθεί με  θεωρίες και πρακτικές επικοινωνίας και κοινωνικής επιρροής, τις κοινωνικές αναπαραστάσεις,  την κοινωνική ψυχολογία των διαιρεμένων κοινωνιών και την κοινωνική ψυχολογία της μάθησης και της γνωστικής ανάπτυξης. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στο Journal of Personality and Social Psychology, European Journal of Social Psychology, Culture & Psaychology, British Journal of Developmental Psychology, Human Development και Papers on Social Representations. Είναι τέλος ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και του Σπιτιού της Συνεργασίας καθώς και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Για το προσκύνημα λειψάνων από παιδιά νηπιαγωγείου. Του Χάρη Ψάλτη

lipsanapsaltis

Ορθώς η επίτροπος διοικήσεως έχει αναδείξει τη νομική σκοπιά του ζητήματος η οποία αφορά το γεγονός ότι σε ένα κοσμικό κράτος το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να κρατά ίσες αποστάσεις από όλες τις θρησκείες και τον αθεϊσμό και δεν μπορεί να κάνει κατήχηση ή προσηλυτισμό.

  Περισσότερα...

 

Το σκοτεινό 58: Μαθήματα Ιστορίας της Κύπρου, Ιστορική αλλαγή και Διεπιστημονικός διάλογος. Του Χάρη Ψάλτη

skotinovia

Είχα την τύχη να παρευρεθώ στην βιβλιοπαρουσίαση του «Το σκοτεινο 58, μια Ιστορία της βίας», του Κοσμήτορα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Κύπρου και συναδέλφου, Νιαζί Κιζιλγιουρεκ.

  Περισσότερα...

 

Ζητείται ελπίς – ζητείται όραμα για την Παιδεία. Του Χάρη Ψάλτη

Vladimir-Yegorovich-Makovsky-xx-Bankruptcy-xx-Private-Collection

Οι τελευταίες ενέργειες της Βουλής με την ατεκμηρίωτη και ανελέητη κριτική, την απαξίωση και τον εκμηδενισμό της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, η παραίτηση  της κ. Ζήνας Πουλλή, Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης, λόγω της ύπαρξης ανθρώπων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που ασχολούνται αποκλειστικά με το ρουσφέτι, καθώς και οι πρόσφατες αναξιοκρατικές αποσπάσεις στη βάση κομματικών ταυτοτήτων και οι γενικές «εκκαθαρίσεις» στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου – όλα αυτά δείχνουν ότι η παιδεία του τόπου έχει βάλει για τα καλά την όπισθεν προς τον Μεσαίωνα. 

  Περισσότερα...

 

Δέκα Χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων: μια κοινωνιο-ψυχολογική προσέγγιση. Του Χάρη Ψάλτη

Vladimir-Yegorovich-Makovsky-xx-Bankruptcy-xx-Private-CollectionΣτις 23 Απριλίου 2013 κλείνουν 10 χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Αυτή η επέτειος είναι μια ευκαιρία για αναστοχασμό όσον αφορά την επίδραση αυτού του γεγονότος στην ποιότητα των διακοινοτικών σχέσεων στην Κύπρο. 

  Περισσότερα...

 

Για την ηθική χρεοκοπία της κοινωνίας μας… Του Χάρη Ψάλτη

Vladimir-Yegorovich-Makovsky-xx-Bankruptcy-xx-Private-CollectionΚι είναι καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια 

γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά

Γ.Σεφέρης, 1942

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
28
Μαΐου
2017

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθήστε μας