Φωτογραφία της ημέρας

petsdayPets day. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν στο παρελθόν καθιερώσει την casual Friday με σκοπό να χαλαρώνουν οι εργαζόμενοι από τον ενδυματολογικό κώδικα. Τώρα καθιερώνουν και τις ημέρες με το κατοικίδιο, για είναι οι εργαζόμενοι πιο παραγωγικοί και χαρούμενοι. Η φωτογραφία είναι από την Heredia της Κόστα Ρίκα. REUTERS/Juan Carlos Ulate

Ήξερες ότι...

Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.

520 rialto

 


IMG 8453Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του City του Λονδίνου, και μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως Λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Ανέπτυξε ενεργό δράση στα περιβαλλοντικά θέματα από τις αρχές του '90 και είναι ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο Επίτροπος Περιβάλλοντος σε μια θέση που διοικητικά τοποθετείται στο Προεδρικό κάτω από τον Πρόεδρο.

Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων του υποβάλλει απόψεις για περιβαλλοντικά θέματα που συζητούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο, διερευνά, συντονίζει και συμβουλεύει, Δημόσιες Αρχές και ιδιωτικό τομέα για θέματα τις αρμοδιότητας του.

Με την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το Μάρτιο του 2008 επαναδιόρισε τον κ. Θεοπέμπτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Η αδέσποτη διαχείριση των σκύλων. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

adetheoΜια από τις πιο πονεμένες ιστορίες της κυπριακής κοινωνίας είναι αυτή με τη διαχείριση των σκύλων και η εγκληματική αδιαφορία του κράτους όλα αυτά τα χρόνια.

  Περισσότερα...

 

Ρύπανση που δεν βλέπεται γρήγορα ξεχνιέται. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

ripansisisaΤι θα κάνουμε με τα διυλιστήρια;

  Περισσότερα...

 

Οι ρύποι των οχημάτων. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

European Parliament Approves New CO2 Emission Reduction Target for Cars 429444 2Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της μηχανής ενός αυτοκινήτου εκπέμπονται από την εξάτμιση του διάφορα αέρια που επηρεάζουν την υγεία μας αλλά και αέρια που επηρεάζουν το κλίμα. Στην ΕΕ οι μεταφορές ευθύνονται για το 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και από αυτές το 12% προέρχεται από την κίνηση με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

  Περισσότερα...

 

Το Σχέδιο χρήσης παραλίας. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

paraliestheopeΑυτή είναι η εποχή που θα αρχίσουν οι παραλίες να ελκύουν ντόπιους και ξένους τουρίστες.

  Περισσότερα...

 

Ο ρόλος των πολιτών στο νομοσχέδιο για τους Δήμους. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

44174217 2Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που ετοίμασε για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
19
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Φιλοθέη, Φιλοθέα, Φιλοθεούλα, Φιλόθεος

1674
Αγγλία και Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Ουέστμινστερ τερματίζοντας τον Τρίτο Αγγλο-Ολλανδικό Πόλεμο. Η Συνθήκη προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της Ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ στους Άγγλους και τη μετονομασία της σε Νέα Υόρκη.
1952
Η Ελλάδα επικυρώνει το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ.
1959
Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους, μεταξύ Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.
1971
Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ κινείται νομικά ενάντια των Beatles

Ακολουθήστε μας