Φωτογραφία της ημέρας

tourismektΜε τον πολιτισμό για κράχτη. Ανοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση για τον Τουρισμό (FITUR) στην Μαδρίτη, με την κάθε χώρα που συμμετέχει να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και τους tour operators. Στην φωτογραφία ένας χορευτής με παραδοσιακή στολή διαφημίζει τις ανέσεις και το τοπικό χρώμα ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 


IMG 8453Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του City του Λονδίνου, και μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως Λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Ανέπτυξε ενεργό δράση στα περιβαλλοντικά θέματα από τις αρχές του '90 και είναι ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Τον Ιούλιο του 2006 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο Επίτροπος Περιβάλλοντος σε μια θέση που διοικητικά τοποθετείται στο Προεδρικό κάτω από τον Πρόεδρο.

Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων του υποβάλλει απόψεις για περιβαλλοντικά θέματα που συζητούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο, διερευνά, συντονίζει και συμβουλεύει, Δημόσιες Αρχές και ιδιωτικό τομέα για θέματα τις αρμοδιότητας του.

Με την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το Μάρτιο του 2008 επαναδιόρισε τον κ. Θεοπέμπτου στη θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Η αδέσποτη διαχείριση των σκύλων. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

adetheoΜια από τις πιο πονεμένες ιστορίες της κυπριακής κοινωνίας είναι αυτή με τη διαχείριση των σκύλων και η εγκληματική αδιαφορία του κράτους όλα αυτά τα χρόνια.

  Περισσότερα...

 

Ρύπανση που δεν βλέπεται γρήγορα ξεχνιέται. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

ripansisisaΤι θα κάνουμε με τα διυλιστήρια;

  Περισσότερα...

 

Οι ρύποι των οχημάτων. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

European Parliament Approves New CO2 Emission Reduction Target for Cars 429444 2Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της μηχανής ενός αυτοκινήτου εκπέμπονται από την εξάτμιση του διάφορα αέρια που επηρεάζουν την υγεία μας αλλά και αέρια που επηρεάζουν το κλίμα. Στην ΕΕ οι μεταφορές ευθύνονται για το 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και από αυτές το 12% προέρχεται από την κίνηση με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

  Περισσότερα...

 

Το Σχέδιο χρήσης παραλίας. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

paraliestheopeΑυτή είναι η εποχή που θα αρχίσουν οι παραλίες να ελκύουν ντόπιους και ξένους τουρίστες.

  Περισσότερα...

 

Ο ρόλος των πολιτών στο νομοσχέδιο για τους Δήμους. Του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

44174217 2Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που ετοίμασε για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Κυριακή
22
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Αναστάσιος, Αναστασία, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Τιμοθέα, Τιμοθέη, Τίμα, Τίμη, Θέος, Θέα, Θέη

1771
Η Ισπανία παραχωρεί τις Νήσους Φώκλαντ στην Μεγάλη Βρετανία.
1830
Με τη Σύμβαση του Λονδίνου η Ελλάδα αναγνωρίζεται ανεξάρτητο κράτος.
1840
Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι εγκαθίστανται στη Νέα Ζηλανδία.
1879
Οι Ζουλού αιφνιδιάζουν και συντρίβουν τις βρετανικές δυνάμεις στη Μάχη της Ισαντλουάνα.
1972
Εντάσσονται στην ΕΟΚ, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, και η Δανία.
1980
Οι Σοβιετικές Αρχές συλλαμβάνουν τον φυσικό και πολιτικό αγωνιστή Αντρέι Ζαχάρωφ.

Ακολουθήστε μας