Φωτογραφία της ημέρας

sydneiiiΚαύσωνας. Τους 47 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στο Sydney με τους κατοίκους του να τρέχουν να δροσιστούν στις παραλίες και τις πισίνες δίπλα στην θάλασσα, όπως κάνουν και τα κορίτσια της φωτογραφίας στην Bronte Beach. EPA/JOEL CARRETT

Ήξερες ότι...

"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

 

Γιατί δημιουργήθηκε το CyprusNews.eu;

Γιατί πολύ απλά το είχαμε ανάγκη. Καθημερινά χανόμασταν ανάμεσα σε εκατοντάδες φύλλα χαρτιού και σε δεκάδες ιστότοπους για να μάθουμε τι γράφουν τα κάθε λογής μέσα ενημέρωσης. Ένα βράδυ λοιπόν, πίνοντας κρασί με 3 φίλους, αποφασίσαμε να ενώσουμε όλα τα μέσα σε ένα χώρο, αρχικά για δική μας χρήση. Ξεκινήσαμε πιλοτικά φτιάχνοντας ένα Blog. Μέσα σε λίγες μέρες έγινε κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να το επισκέπτονται καθημερινά και επανειλημμένα. Μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες, οι επισκέψεις από εκατοντάδες μετατράπηκαν σε χιλιάδες, και από όλα τα σημεία του πλανήτη, όπου διαβάζουν ελληνικά. Το Blog έφτασε να βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους ιστότοπους της Κύπρου μέσα σε διάστημα 3 μηνών, και ταυτόχρονα το πρώτο Blog της Κύπρου σε επισκεψιμότητα. Αυτό βέβαια δε θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο. Όπως αναπάντητα δεν μπορούσαν να μείνουν τα δεκάδες συγχαρητήρια e-mail και μηνύματα του κόσμου.

Θέλουμε να ακούγονται όλες οι φωνές. Άλλωστε τί έχει σημασία στην ενημέρωση; Η πολυφωνία, η αντικειμενικότητα και η έγκαιρη πληροφόρηση με συνεχή ροή. Θέση μας είναι ότι αν δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλα τα μέσα, αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις.

Το Blog ολοκλήρωσε την πιλοτική του λειτουργία με πλήρη επιτυχία. Το CyprusNews.eu ξεκινάει μεν, αλλά είναι μονο η αρχή μπροστα σ' αυτό που έχουμε οραματιστεί. Αυτό είναι υπόσχεση. Θα έρθουν σύντομα και άλλες εξελίξεις...

Ευχαριστούμε για την στήριξη σας.

Η ομάδα του CyprusNews.eu

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
16
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Δανάη, Δαν

1547
Ο Ιβάν ο Τρομερός ανακηρύσσεται Τσάρος της Ρωσίας.
1820
Ο Ιωάννης Καποδίστριας αρνιέται τη τη ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε καλύτερα από τη θέση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας.
1920
Γίνεται στο Παρίσι η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωνίας των Εθνών πρόδρομου του ΟΗΕ.
1945
Ο Αδόλφος Χίτλερ καταφεύγει στο υπόγειο καταφύγιο του, το επονομαζόμενο Führerbunker.
1969
Αυτοπυρπολείται ο Τσέχος φοιτητής Γιαν Πάλαχ στην Πλατεία Βέντσεσλας στην Πράγα ως πολιτική διαμαρτυρία.
2004
Τίθεται σε ισχύ το νέο Σύνταγμα του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε μας