Φωτογραφία της ημέρας

mosulenglisΤα γράμματα τα μαθαίνεις μικρός. Και την βία επίσης. Ετσι αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά για να δει με ποιες λέξεις μαθαίνουν αγγλικά τα παιδιά που εκπαιδεύει το Ισλαμικό κράτος. Το «εκπαιδευτικό» βιβλίο βρέθηκε στην Μοσούλη. REUTERS/Khalid al Mousily

Ήξερες ότι...

Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους.

 


Αντρέας Παναγιώτου. Σπούδασε κοινωνιολογία και διδάσκει κοινωνικές επιστήμες, πολιτισμικές μελέτες και δυναμικές της μαζικής επικοινωνίας. Ερευνητικά, ασχολείται με τις διαδικασίες κατασκευής/δημιουργίας/διαπραγμάτευσης μορφών ταυτότητας, την ανάπτυξη κοινωνικών και ιστορικών κινημάτων, και την αλληλεπίδραση του τοπικού και της γεωπολιτικής στο παγκόσμιο σύστημα.

Ένα από τα παράδοξα, τα οποία τον απασχολούν ως αυτόχθονα της ανατολικής Μεσόγειου, είναι η απουσία παράδοσης - ή έστω νεωτερικής φαντασίωσης -  για το “Great Cypriot Novel” με δεδομένη την ικανότητα, και την επιμονή, των κυπρίων να κατασκευάζουν αποσπάσματα αφηγήσεων against all odds.  

 

Υπάρχουν απαγορευμένες ερωτήσεις; Η λίστα των «100 λογαριασμών». Του Αντρέα Παναγιώτου

 

Η αποκάλυψη ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ζητήσει την διερεύνηση και τη μείωση «100» λογαριασμών κυπρίων, με «έκθεση στην πολιτική», στην Τράπεζα Κύπρου της Βρετανίας προκάλεσε αίσθηση. 

  Περισσότερα...

 

Η επίθεση ενάντια στον Πανίκο Δημητριάδη: Σύμπτωμα Αυταρχισμού και Διαπλοκής. Του Αντρέα Παναγιώτου

 

Για όσους θυμούνται τους τρόπους με τους οποίους η πλειοψηφία των ΜΜΕ συγκάλυπτε τα προβλήματα και τα σκάνδαλα των τραπεζών μέχρι την άνοιξη του 2012 [όταν τελικά οι δυο μεγάλες τράπεζες ζήτησαν στήριξη από το κράτος] οι πρόσφατες επιθέσεις ενάντια στον κ. Π. Δημητριάδη, δεν είναι έκπληξη. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
20
Φεβρουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Ακολουθήστε μας