Φωτογραφία της ημέρας

kidcineΛιλιπούτειοι σινεφίλ. Ενας κινηματογράφος φτιαγμένος αποκλειστικά για παιδιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στην Καλιφόρνια. Τo Cinepolis εκτός από τα αναπαυτικά καθίσματα θα έχει και ξαπλώστρες, όπου οι μικροί θεατές θα μπορούν να δουν την ταινία στην αγκαλιά της μαμάς και στο πλάι θα υπάρχει και ένας παιδότοπος για όσους βρουν την ταινία βαρετή. REUTERS/Mike Blake

Ήξερες ότι...

Τον 3o αιώνα π.χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.

 


Αντρέας Παναγιώτου. Σπούδασε κοινωνιολογία και διδάσκει κοινωνικές επιστήμες, πολιτισμικές μελέτες και δυναμικές της μαζικής επικοινωνίας. Ερευνητικά, ασχολείται με τις διαδικασίες κατασκευής/δημιουργίας/διαπραγμάτευσης μορφών ταυτότητας, την ανάπτυξη κοινωνικών και ιστορικών κινημάτων, και την αλληλεπίδραση του τοπικού και της γεωπολιτικής στο παγκόσμιο σύστημα.

Ένα από τα παράδοξα, τα οποία τον απασχολούν ως αυτόχθονα της ανατολικής Μεσόγειου, είναι η απουσία παράδοσης - ή έστω νεωτερικής φαντασίωσης -  για το “Great Cypriot Novel” με δεδομένη την ικανότητα, και την επιμονή, των κυπρίων να κατασκευάζουν αποσπάσματα αφηγήσεων against all odds.  

 

Υπάρχουν απαγορευμένες ερωτήσεις; Η λίστα των «100 λογαριασμών». Του Αντρέα Παναγιώτου

 

Η αποκάλυψη ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ζητήσει την διερεύνηση και τη μείωση «100» λογαριασμών κυπρίων, με «έκθεση στην πολιτική», στην Τράπεζα Κύπρου της Βρετανίας προκάλεσε αίσθηση. 

  Περισσότερα...

 

Η επίθεση ενάντια στον Πανίκο Δημητριάδη: Σύμπτωμα Αυταρχισμού και Διαπλοκής. Του Αντρέα Παναγιώτου

 

Για όσους θυμούνται τους τρόπους με τους οποίους η πλειοψηφία των ΜΜΕ συγκάλυπτε τα προβλήματα και τα σκάνδαλα των τραπεζών μέχρι την άνοιξη του 2012 [όταν τελικά οι δυο μεγάλες τράπεζες ζήτησαν στήριξη από το κράτος] οι πρόσφατες επιθέσεις ενάντια στον κ. Π. Δημητριάδη, δεν είναι έκπληξη. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τρίτη
28
Μαρτίου
2017

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Ακολουθήστε μας