Φωτογραφία της ημέρας

tourismektΜε τον πολιτισμό για κράχτη. Ανοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση για τον Τουρισμό (FITUR) στην Μαδρίτη, με την κάθε χώρα που συμμετέχει να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και τους tour operators. Στην φωτογραφία ένας χορευτής με παραδοσιακή στολή διαφημίζει τις ανέσεις και το τοπικό χρώμα ενός ξενοδοχείου στο Μεξικό. REUTERS/Paul Hanna

Ήξερες ότι...

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 


Αντρέας Παναγιώτου. Σπούδασε κοινωνιολογία και διδάσκει κοινωνικές επιστήμες, πολιτισμικές μελέτες και δυναμικές της μαζικής επικοινωνίας. Ερευνητικά, ασχολείται με τις διαδικασίες κατασκευής/δημιουργίας/διαπραγμάτευσης μορφών ταυτότητας, την ανάπτυξη κοινωνικών και ιστορικών κινημάτων, και την αλληλεπίδραση του τοπικού και της γεωπολιτικής στο παγκόσμιο σύστημα.

Ένα από τα παράδοξα, τα οποία τον απασχολούν ως αυτόχθονα της ανατολικής Μεσόγειου, είναι η απουσία παράδοσης - ή έστω νεωτερικής φαντασίωσης -  για το “Great Cypriot Novel” με δεδομένη την ικανότητα, και την επιμονή, των κυπρίων να κατασκευάζουν αποσπάσματα αφηγήσεων against all odds.  

 

Υπάρχουν απαγορευμένες ερωτήσεις; Η λίστα των «100 λογαριασμών». Του Αντρέα Παναγιώτου

 

Η αποκάλυψη ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ζητήσει την διερεύνηση και τη μείωση «100» λογαριασμών κυπρίων, με «έκθεση στην πολιτική», στην Τράπεζα Κύπρου της Βρετανίας προκάλεσε αίσθηση. 

  Περισσότερα...

 

Η επίθεση ενάντια στον Πανίκο Δημητριάδη: Σύμπτωμα Αυταρχισμού και Διαπλοκής. Του Αντρέα Παναγιώτου

 

Για όσους θυμούνται τους τρόπους με τους οποίους η πλειοψηφία των ΜΜΕ συγκάλυπτε τα προβλήματα και τα σκάνδαλα των τραπεζών μέχρι την άνοιξη του 2012 [όταν τελικά οι δυο μεγάλες τράπεζες ζήτησαν στήριξη από το κράτος] οι πρόσφατες επιθέσεις ενάντια στον κ. Π. Δημητριάδη, δεν είναι έκπληξη. 

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Σάββατο
21
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής

1789
Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1911
Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.
1924
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
1925
Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.
1989
Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
1996
Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ακολουθήστε μας