Φωτογραφία της ημέρας

warcolourΧρώματα πολέμου. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες ιθαγενείς διαδήλωσαν μπροστά από Κοινοβούλιο στην Brasilia. Αίτημά τους για άλλη μια φορά η ανακατανομή της γης που κάποτε ήταν δική τους. EPA/Joédson Alves

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

 


ergatoudisΑντώνης Πολυδώρου: Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex και έκανα το μεταπτυχιακό μου στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Bath. Έχω συμμετάσχει σε αριθμό μελετών ως συνεργάτης στο Universite Libre de Bruxelles (ULB) και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρθρογραφώ στην εφημερίδα Καθημερινή τα τελευταία 4 χρόνια.

Η Αριστεία είναι το πρόβλημα του ΑΚΕΛ, όχι η εξέταση. Του Αντώνη Πολυδώρου

aristiaaapoli

Θα ανέμενε κάποιος ότι το ΑΚΕΛ θα ήταν πρωτοστάτης μιας προσπάθειας για μια δημόσια Παιδεία που βελτιώνεται και εξελίσσεται. Μια Παιδεία που ανοίγει ορίζοντες για τον κάθε μαθητή και προοπτικές για τη χώρα. Αντ’ αυτού, βλέπουμε για μια ακόμα φορά, το ΑΚΕΛ (με μόνο επιχείρημα ότι θα κουράζονται οι μαθητές ή ότι οι χειρότεροι θα βαθμολογούνται χειρότερα), να προσπαθεί να επιβάλει την πλήρη στασιμότητα. Να κρατήσει τον πήχη στο χαμηλότερο επίπεδο.

  Περισσότερα...

 

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας. Του Αντώνη Πολυδώρου

Nicosia Cyprus

Για κάποιους από εμάς περήφανη Λευκωσία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό

  Περισσότερα...

 

Αρεστός παρά ωφέλιμος. Του Αντώνη Πολυδώρου

anastapolidorrrrΗ κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει τη χώρα εκ νέου στη λογική και την ηθική. Η συγκυρία ήταν εκεί και τέθηκε όχι μόνο από τον πρόεδρο αλλά τις ίδιες τις πραγματικότητες. Η αλήθεια όμως είναι πως η διακυβέρνηση του θα μείνει στην ιστορία ως μια αλυσίδα οδυνηρότατων χαμένων ευκαιριών και απραγματοποίητων δεσμεύσεων.

  Περισσότερα...

 

Διαφορετικές αφετηρίες, ίδιοι στόχοι. Του Αντώνη Πολυδώρου

cytaidiotiantΤη στιγμή που τάχα διαφωνούν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ως πρώτιστο θέτουν τη διασφάλιση του πελατειακού κράτους. Ντύνονται την προβιά του «λαϊκού σωτήρα» και διεκδικούν αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών για την προάσπιση των «λαϊκών» συμφερόντων, έστω και αν αυτό σημαίνει βάναυσες προσαρμογές απ’ όλους τους άλλους, στέλλοντας το μήνυμα ότι η ανασυγκρότηση της κοινωνίας είναι λιγότερο σημαντική από τη διατήρηση των κατεστημένων δομών της.

  Περισσότερα...

 

Κλείστε το ή αναγνωρίστε το. Του Αντώνη Πολυδώρου

klistetoantΕίναι ξεκάθαρο ότι η χώρα έχει εισέλθει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Και αυτό δεν έχει σχέση με τα αμπελοπούλια. Ούτε καν με την απόλυτη διαπλοκή και διαφθορά που εκπέμπει ένα κομματικό σύστημα που προκαλεί αηδία. Αλλά με την καθημερινή επιβεβαίωση πως ζούμε σ’ ένα κράτος που λειτουργεί ως παρακράτος. Όπου ένα τσούρμο πολιτικοί αλήτες κατάντησαν αυτό τον τόπο ένα απέραντο τσίρκο.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Πέμπτη
27
Απριλίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Ακολουθήστε μας