Φωτογραφία της ημέρας

kladispaingΙσπανικό κρύο. Το θερμόμετρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου και αρκετές περιοχές να βλέπουν χιόνι μετά από δεκαετίες, είναι αντιμέτωπη η Ισπανία. Στην φωτογραφία ένα παγωμένο κλαδί στην Zaragoza. EPA/JAVIER DEBOLLADA

Ήξερες ότι...

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.

 


ergatoudisΑντώνης Πολυδώρου: Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex και έκανα το μεταπτυχιακό μου στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Bath. Έχω συμμετάσχει σε αριθμό μελετών ως συνεργάτης στο Universite Libre de Bruxelles (ULB) και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρθρογραφώ στην εφημερίδα Καθημερινή τα τελευταία 4 χρόνια.

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας. Του Αντώνη Πολυδώρου

Nicosia Cyprus

Για κάποιους από εμάς περήφανη Λευκωσία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό

  Περισσότερα...

 

Αρεστός παρά ωφέλιμος. Του Αντώνη Πολυδώρου

anastapolidorrrrΗ κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει τη χώρα εκ νέου στη λογική και την ηθική. Η συγκυρία ήταν εκεί και τέθηκε όχι μόνο από τον πρόεδρο αλλά τις ίδιες τις πραγματικότητες. Η αλήθεια όμως είναι πως η διακυβέρνηση του θα μείνει στην ιστορία ως μια αλυσίδα οδυνηρότατων χαμένων ευκαιριών και απραγματοποίητων δεσμεύσεων.

  Περισσότερα...

 

Διαφορετικές αφετηρίες, ίδιοι στόχοι. Του Αντώνη Πολυδώρου

cytaidiotiantΤη στιγμή που τάχα διαφωνούν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ως πρώτιστο θέτουν τη διασφάλιση του πελατειακού κράτους. Ντύνονται την προβιά του «λαϊκού σωτήρα» και διεκδικούν αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών για την προάσπιση των «λαϊκών» συμφερόντων, έστω και αν αυτό σημαίνει βάναυσες προσαρμογές απ’ όλους τους άλλους, στέλλοντας το μήνυμα ότι η ανασυγκρότηση της κοινωνίας είναι λιγότερο σημαντική από τη διατήρηση των κατεστημένων δομών της.

  Περισσότερα...

 

Κλείστε το ή αναγνωρίστε το. Του Αντώνη Πολυδώρου

klistetoantΕίναι ξεκάθαρο ότι η χώρα έχει εισέλθει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Και αυτό δεν έχει σχέση με τα αμπελοπούλια. Ούτε καν με την απόλυτη διαπλοκή και διαφθορά που εκπέμπει ένα κομματικό σύστημα που προκαλεί αηδία. Αλλά με την καθημερινή επιβεβαίωση πως ζούμε σ’ ένα κράτος που λειτουργεί ως παρακράτος. Όπου ένα τσούρμο πολιτικοί αλήτες κατάντησαν αυτό τον τόπο ένα απέραντο τσίρκο.

  Περισσότερα...

 

Μια λευκή κόλλα χαρτί. Του Αντώνη Πολυδώρου

kollaxartihΔιότι τι ζήτησαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ; Δεν ζήτησαν δεσμεύσεις για διατήρηση των κεκτημένων τους. Αυτές ήδη δόθηκαν. Ούτε ζήτησαν να μην ιδιωτικοποιηθεί ο οργανισμός, κάτι στο οποίο έτσι κι αλλιώς δεν θα έπρεπε οι ίδιοι να έχουν λόγο. Η κυβέρνηση συζητούσε μερική αποκρατικοποίηση του, υπό κρατικό έλεγχο. Αυτό που ζήτησαν και πήραν ήταν δέσμευση από μέρους της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νοικοκύρεμα στην ΑΗΚ. Ότι η κακοδιαχείριση θα συνεχιστεί.

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
25
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Ακολουθήστε μας