Η πεμπτουσία της επιτυχίας, της Αντιγόνης Παπαδοπούλου


right-way-wrong-way1Η παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, προκαλεί έντονους προβληματισμούς και ανησυχία για τα γεγονότα και το κλίμα που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες.

Η κυπριακή οικονομία και γενικότερα η κοινωνία, βρίσκεται αμήχανη, μπροστά στη λήψη νέων οδυνηρών μέτρων που θα προκύψουν μέσα από τις διαβουλεύσεις με την τροϊκα, η οποία επιστρέφει δριμύτερη, τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της, θα εισέλθουμε στην προεκλογική περίοδο,  η οποία προδιαγράφεται ιδιαίτερα έντονη και συγκρουσιακή.     

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η κυβέρνηση απομονωμένη και στηριζόμενη μόνο από ένα κόμμα, επιλέγει  το ρόλο του  μοναχικού  καβαλάρη.  Σ’ ένα δρόμο γεμάτο εμπόδια και παγίδες, αδυνατεί  να εξασφαλίσει συλλογικότητα, αγαστή συνεργασία και ενότητα, κάτι το οποίο είναι εμφανέστατο, αφού οι σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολιτευομένων  κομμάτων, βρίσκονται διαρκώς σε τεντωμένο σχοινί και υπάρχει οξεία αντιπαράθεση, σε  σωρεία θεμάτων.

Υπό τις περιστάσεις, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο λαό και τους εαυτούς μας. Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι χάσαμε τον δρόμο και την αυτοπεποίθησή μας, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Μόνο αν αντιληφθούμε αυτό το πολύ απλό  και αποδεχθούμε  πως επιβάλλεται αλλαγή πορείας, θα βρούμε επιτέλους τη δύναμη και το σθένος,  για  να ξανασκεφτούμε τι δέον γενέσθαι, ώστε  να πάμε  μπροστά.

 Έχουμε ωστόσο την υποχρέωση  να ξαναβάλουμε το σκάφος της Κύπρου  στην σωστή πορεία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, παρά τις αντιξοότητες. Η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις σωστές του βάσεις ,ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, η αξιοποίηση της παρουσίας μας στην Ευρώπη και η σοβαρή διαχείριση των ανοικτών και κρίσιμων ζητημάτων στην οικονομία και την εσωτερική διακυβέρνηση, θα κρίνουν και θα καθορίσουν το παρόν και το μέλλον μας.       

Ας παραδειγματιστούμε και ας αντλήσουμε μηνύματα από την πρόσφατη  κορυφαία  επιτυχία του συμπατριώτη μας Παύλου Κοντίδη, που ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας, για να στείλει μια χαραμάδα φως στην καταχνιά και μαζί, πολλαπλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.  Ας βρούμε το χρόνο να  διαβάσουμε πίσω από τις χρυσές σελίδες που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου,  για να αποκρυπτογραφήσουμε τους συντελεστές που αποτελούν την πεμπτουσία αυτής της επιτυχίας: Όραμα, πίστη, αντοχές, αξιοσύνη  και προσωπικές θυσίες,  ξεκάθαροι στόχοι και  στρατηγικές, τεχνική εμπειρογνωμοσύνη αλλά και  μία  δυνατή ομάδα στήριξης,  ώστε  ο αθλητής να έχει τη ψυχολογία του νικητή και  αυτοπεποίθηση.

Μια χρυσή σελίδα γράφτηκε  ήδη στην ιστορία του Κυπριακού αθλητισμού.   Αποκρυπτογραφώντας σωστά  την  πεμπτουσία αυτής της επιτυχίας, ας   αντιληφθούμε πόσα πολλά πρέπει να αλλάξουμε  και στη δική μας  στρατηγική,  όσον αφορά  το Κυπριακό, την οικονομία και την εσωτερική διακυβέρνηση .  Ας μάθουμε επιτέλους, να δουλεύουμε  πιο διεκδικητικά και  αξιοκρατικά. Με   ξεκάθαρους στόχους.  Αναθεωρώντας  χρεωκοπημένες στρατηγικές.  Προχωρώντας σε  τομές. Υιοθετώντας σύγχρονες προσεγγίσεις. Στηριζόμενοι σε αξιόμαχο, δοκιμασμένο και έμπειρο προσωπικό.   Αποβάλλοντας ιδεοληψίες και μαζί, τον  ωχαδελφισμό  και την   ηττοπάθεια. Θέτοντας ψηλά των πήχυ των διεκδικήσεων. Παλεύοντας επίμονα για τη νίκη.  ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

Γράφει: Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy