Όραμα, Ιδέες και Σταθερή Προοπτική. Της Αννίτας Δημητρίου

anniomiliaaΑπομένουν λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο μπροστά μας, χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Επιλέγουμε την σταθερή προοπτική.

Δεν επιτρέπουμε οι θυσίες των πολιτών να πάνε χαμένες. Δεν επιτρέπουμε πισωγυρίσματα. Δεν ρισκάρουμε. Δεν ξεχνάμε τι καθεστώς και τι κράτος παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση. Ανέλαβε να ανατρέψει τα δεδομένα με σοβαρότητα, με συνέπεια, με ευθύνη και πατριωτικό ρεαλισμό.

Αυτόν τον πατριωτικό ρεαλισμό κρατώ και εγώ μέσα μου, τον πατριωτικό ρεαλισμό που μας δίδαξε ο πατριάρχης της παράταξης μας Γλαύκος Κληρίδης, ο πολιτικός που δεν δείλιασε να διατυπώνει πάντα ελεύθερα την άποψη του, ο πολιτικός που μας δίδαξε να υπηρετούμε το ωφέλιμο για την πατρίδα μας όχι κατά ανάγκη το αρεστό.

Σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης ακολουθεί τα βήματα του δίνοντας στη χώρα μας την θέση που της αξίζει στον πολιτικό, ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη.

Οφείλουμε λοιπόν να διαδώσουμε το κάλεσμα συστράτευσης παντού, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σπίτια, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη του κάθε άνεργου να βρεί δουλειά, του κάθε συνταξιούχου να ζεί αξιοπρεπώς, του κάθε νέου να έχει δικαίωμα στο δικό του μέλλον και να μην μεταναστεύει ανέλπιδος. Οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή για να δικαιώσουμε τους κόπους και τις θυσίες όλων μας και να επαδιατάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε.

Η Πόλη μας, Η Λάρνακα, πρέπει να αποκτήσει φωνή και να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει. Είναι απαράδεκτο οι θέσεις εργασίας να είναι μηδαμινές, να μην υπάρχει ανάπτυξη έργων να μην υπάρχουν καν ουσιώδης ευκαιρίες και σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας να ταλαιπωρούν τον καθένα μας όπως οι δρόμοι. Χρειάζεται να πολεμήσουμε ειδικά για αυτά τα θέματα που εκκρεμούν εδώ και τόσα χρόνια, να συνεργαστούμε στο έπακρο με τις τοπικές αρχές και φορείς της πόλης, να εργαστούμε μεθοδικά να προσελκύσουμε επενδύσεις και ευκαιρίες, να διεκδικήσουμε! Γιατί χωρίς διεκδίκηση δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα και λυπάμαι πραγματικά που τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε η απαιτούμενη διεκδίκηση.

Στην Βουλή χρειαζόμαστε άτομα που δεν θα φοβούνται να χάσουν κάποιους ψήφους αλλά που θα διεκδικούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους χωρίς φόβο και πάθος. Αυτή είναι η Βουλή που εγώ οραματίζομαι, αυτή είναι η Βουλή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και πιστεύω έντονα στην αλλαγή.

Η πολιτική δεν είναι εύκολη, καθόλου θα έλεγα και αυτό το έχω καταλάβει πολύ καλά αυτές τις μέρες. Είναι όμως ευθύνη και πρόκληση και για μένα προσωπικά ένα πεδίο διεκδίκησης με εφόδια πάνω από όλα την γνώση και την μαχητικότητα. Αυτό ήταν το όραμα μου όταν σπούδαζα Πολιτικές Επιστήμες, αυτό ήταν το όραμα μου κάθε φορά που μιλούσα περήφανα για τον τόπο μου σε κάποιο συνέδριο, αυτό ήταν το όραμα μου όταν εκλέγηκα Κοινοτική Σύμβουλος και Οικονομική διαχειρίστρια, αυτό θα εξακολουθήσει να είναι το όραμα μου αν με αξιώσετε να είμαι στην Βουλή και αυτό θα εξακολουθήσει να είναι το όραμα μου ανεξαρτήτως αποτελέσματος.  

Το έχω πεί ξανά και θα το πώ και σήμερα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνω όπως με γνωρίσατε και θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι για αυτά που πιστεύω, περήφανη  για τις αρχές και τις αξίες αλλά και την μεγάλη ιδέα με την οποία μεγάλωσα και ναι! Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν παύει να είναι μια μεγάλη ιδέα! 

Γράφει: Αννίτα Δημητρίου


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy