IMG 9877Κατάγεται από τη Δερύνεια. Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1973 στην Αμμόχωστο και αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 1990. Μετά τη συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετέβηκε στη Γερμανία, όπου σπούδασε γερμανική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λειψίας από το 1992-1998. Συνέχισε τις σπουδές του με μαθήματα αγγλικής και γαλλικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Leeds - Ηνωμένου Βασιλείου και Μetz - Γαλλίας, αλλά και στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  

Το 2000 με την επιστροφή του στην Κύπρο, η αγάπη του για τις ομορφιές του τόπου μας, τον οδήγησε στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ως αναγνωρισμένο ξεναγό στις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Στη συνέχεια εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών και Γερμανικών σε ιδιωτικές σχολές, σε σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2003-2011.

Η διαρκής  ενασχόλησή του με τα δρώμενα της Κύπρου και το πολιτιστικό του υπόβαθρο, αποτέλεσαν τον ιδανικό συνδυασμό για εμπλοκή του στα κοινά. Από το 2008-2011 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ. Η εμπεριστατωμένη γνώση του και ο ειλικρινής λόγος του, τον έχουν αναδείξει ως έναν πολυγραφότατο αρθρογράφο, με συνεχή παρουσία στον Κυπριακό Τύπο.

Ως λάτρης του αθλητισμού έχει διατελέσει αθλητής αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναγέννησης» Δερύνειας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ομάδας Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Αναγέννησης» Δερύνειας από το 2005-2011.

Το 2011 εκλέγηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Δερύνειας.  Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Δερύνειας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ), Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής που συστάθηκε με βάση το Άρθρο 4 του περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής Νόμου (Ν.153(Ι)/2003).

Είναι νυμφευμένος με τη Φωτείνα Α. Βασιλείου, πρόσφυγα από το Πατρίκι Αμμοχώστου, ζωγράφο, καθηγήτρια τέχνης, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ανδριανό και την Ελένη.   

Load More

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy