Βίρα, τις άγκυρες! Του Ανδρέα Βύρα

vyrasthalasaH Λάρνακα, η πόλη μας, βρίσκεται μπροστά σε ένα κομβικό σημείο.

Η πενταετία που φεύγει, μας αφήνει πληγές και απογοήτευση. Παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, μας αφήνει όχι απλά στάσιμους, αλλά ακόμα πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε.

Στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής κρίνεται το μέλλον της πόλης μας. Το μέλλον της πόλης μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Εμείς, οι δημότες, θα καθορίσουμε το δρόμο που η πόλη μας θα ακολουθήσει.

Να μην επιλέξουμε ξανά το δρόμο της στασιμότητας που ακολουθήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα δρόμο χωρίς όραμα που μας αφήνει προσκολλημένους στο παρελθόν, στην απάθεια, στην αδράνεια και στην αναποφασιστικότητα. Να μην επιτρέψουμε την ταύτιση με όσα και όσους είτε στήριξαν, είτε ανέχτηκαν καταστάσεις, συνεργώντας στην πιο χαμένη αλλά και σκανδαλώδη πενταετία της πόλης μας.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, το δρόμο που μας οδηγεί στο μέλλον με αισιοδοξία. Το δρόμο της προόδου και της επιτυχίας. Της ικανότητας, της εντιμότητας και της αποφασιστικότητας. Με όραμα αλλά και σχέδιο. Με ειλικρίνεια. Το δρόμο της συλλογικότητας, της τόλμης και της αυτοπεποίθησης για να διεκδικήσουμε αυτά που η πόλη μας δικαιούται και της αξίζουν.

Σε αυτό τον όμορφο αγώνα, καταθέτω την τιμιότητα και την ακεραιότητα μου, τη μαχητικότητα και τη διεκδικητικότητα μου, την όρεξη για δουλειά και την πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας. Όλων εμάς και της πόλης μας. Καταθέτω επίσης, την αποφασιστικότητα μου να συγκρουστώ με όποιον σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μας.

Τώρα είναι η ώρα της Λάρνακας. Τώρα είναι η δική μας ώρα. Είναι η ώρα της νέας γενιάς. Ας γίνουμε οι πρωταγωνιστές του μέλλοντος μας, κι όχι απλοί θεατές.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Νέα αρχή για τη Λάρνακα. Νέα αρχή για εμάς και τα παιδιά μας.

Υστερόγραφο. Μετά από πέντε χρόνια φουρτούνας, ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης. Ήρθε η ώρα για να αναλάβει το τιμόνι της πόλης μας κάποιος που θα την οδηγήσει σε ασφαλή νερά μακριά από τα βράχια. Βίρα, τις άγκυρες λοιπόν!

Γράφει: Ανδρέας Βύρας,

Υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy