Για μια Νέα Αρχή. Για μια Νέα Πόλη. Του Ανδρέα Βύρα

larnacavyrasΗ Λάρνακα δεν σηκώνει μια άλλη χαμένη πενταετία.

Με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, καταθέτω τη δική μου υποψηφιότητα μου για τη Δημαρχία της Πόλης της Λάρνακας. Μιας πόλης που έχει περιέλθει σε ανυποληψία και στασιμότητα. Μια πόλης τραυματισμένης. Με βαθιά πληγωμένη την αξιοπρέπεια των δημοτών της. Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η πόλη χρειάζεται η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων.

Δεν έχω τις λύσεις για όλα. Και σίγουρα δεν τα γνωρίζω όλα. Μπορώ όμως να υποσχεθώ ότι θα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλά: να ακούω προσεκτικά, να δουλεύω σκληρά, να δουλεύω μεθοδικά, να δουλεύω έντιμα και με διαφάνεια, και τέλος, να δουλέψουμε συλλογικά, για τη Λάρνακα που όλοι θα θέλαμε να ζούμε. Για τη Λάρνακα που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας.

Σύγχρονη διοίκηση. Διαφάνεια. Πάταξη της διαφθοράς. Τεχνολογία. Συνετή, βιώσιμη και φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον ανάπτυξη. Και στο επίκεντρο, ο Δημότης. Μοιράζομαι μαζί σας τις δικές μου πρώτες σκέψεις για το μέλλον της πόλης μας. Για το μέλλον της Λάρνακας. Μοιράζομαι το όραμα μου για μια τοπική αυτοδιοίκηση που να υπηρετεί το Δημότη και όχι να εργάζεται εις βάρος του. Μοιράζομαι μαζί σας τη θέληση μου να εργαστούμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προσωπικά συμφέροντα για να αποκτήσει επιτέλους η πόλη μας τη θέση που της αξίζει.

Κουβαλώ μια επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε σχεδόν χρόνων σε διοικητικές θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς, μέσα από την οποία κλήθηκα να ηγηθώ και να πάρω δύσκολες αποφάσεις, πάντα με πνεύμα συνεργασίας αλλά και δυναμισμό.

Κουβαλώ μια εμπειρία δέκα χρόνων από τη συμμετοχή μου στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, εκ των οποίων τα πέντε ως Πρόεδρος, μέσα από την οποία εργάστηκα συλλογικά και με διαφάνεια κι όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω πολλαπλές εμπειρίες στη διοίκηση δημοσίων οργανισμών.

Ως ευαισθητοποιημένος πολίτης συμμετείχα και συμμετέχω ενεργά στην κοινωνική και αθλητική ζωή της πόλης μας, υπηρετώντας είτε επώνυμα είτε ανώνυμα μέσα από διάφορες δράσεις.

Κι επειδή δεν πρόκειται να παίξω κρυφτό, κουβαλώ και μια εμπειρία ζωής μέσα από το κίνημα της αριστεράς από το οποίο προέρχομαι. Ένα κίνημα από το οποίο προήρθαν Δήμαρχοι ορόσημα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Την ίδια ώρα όμως, δηλώνω ευθαρσώς, ότι όπως σε κάθε θέση που υπηρέτησα, μοναδικός μου στόχος θα είναι το συμφέρον της πόλης, η χρηστή διοίκηση και η αξιοκρατία κι ότι θα εργαστώ συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς. Θα απευθυνθώ σε ΟΛΟΥΣ τους Δημότες της Λάρνακας. Και στον κάθε ένα ξεχωριστά. Γιατί όλους μας ενώνει η Λάρνακα.

Και τέλος, κουβαλώ την όρεξη ενός νέου ανθρώπου που θέλει να προσφέρει στην πόλη του.

Διότι αυτό είναι η Λάρνακα. Η πόλη μου. Η πόλη που γεννήθηκα. Η πόλη που μεγάλωσα. Η πόλη που πήγα σχολείο. Η πόλη που δούλεψα. Η πόλη που ζω. Η πόλη μας.

Είναι η πόλη, που πριν 40 και πλέον χρόνια, άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε χιλιάδες πρόσφυγες. Ανάμεσα σε αυτούς και την δική μου οικογένεια. Κάτι, για το οποίο νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Και την ανάγκη να προσφέρουμε, για όσα η Λάρνακα μας πρόσφερε.

Γιατί παρά το γεγονός ότι η Λάρνακα, είναι η πόλη που μετά το 1974 δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, ουδέποτε έλαβε τη στήριξη, τη βοήθεια και τη σημασία που δικαιούται. Μια πόλη μόλις 30 λεπτά από την Πρωτεύουσα. Με Διεθνές Αεροδρόμιο. Λιμάνι. Πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Την θάλασσα και ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο. Μια πόλη με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που ψάχνει ακόμα το δρόμο της.

Τους επόμενους μήνες αυτό είναι που θα σχεδιάσουμε. Το δρόμο που η Λάρνακα πρέπει ακολουθήσει για να μην είναι ουραγός, αλλά πρωταγωνιστής. Κι αυτό θα γίνει συλλογικά. Γι’ αυτό και ξεκινώ άμεσα συναντήσεις και επαφές με φορείς και οργανωμένα σύνολα. Με προσωπικότητες που μπορούν να προσφέρουν στην πόλη μας. Με όλους τους Δημότες. Για να διαμορφώσουμε μαζί το αύριο της πόλης μας. Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα andreasvyras.com ο κάθε ένας από εσάς μπορεί να στείλει το δικό του μήνυμα, τη δική του πρόταση, τη δική του εισήγηση, το δικό του όραμα για την πόλη μας.

Η Λάρνακα δεν σηκώνει μια άλλη χαμένη πενταετία. Με σεβασμό σε ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα απευθύνω κάλεσμα σε όλους. Ξεχωριστό κάλεσμα απευθύνω στους νέους ανθρώπους αφού το δικό μας μέλλον είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον της πόλης μας.

Σήμερα η Λάρνακα έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ ένα Νέο Δήμαρχο. Ένα Δήμαρχο για όλους. Ένα Δήμαρχο που θα ενώσει δυνάμεις και θα χτίσει συνεργασίες. Σήμερα είναι ανάγκη να βάλουμε γερές βάσεις.

Θέτω λοιπόν την Υποψηφιότητα μου για τη Δημαρχία της Λάρνακας στην κρίση σας, και σας καλώ να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε μια Νέα Αρχή. Για να χτίσουμε Μια Νέα Πόλη.

Γράφει: Ανδρέας Βύρας


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy