Φωτογραφία της ημέρας

sydneiiiΚαύσωνας. Τους 47 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στο Sydney με τους κατοίκους του να τρέχουν να δροσιστούν στις παραλίες και τις πισίνες δίπλα στην θάλασσα, όπως κάνουν και τα κορίτσια της φωτογραφίας στην Bronte Beach. EPA/JOEL CARRETT

Ήξερες ότι...

"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

 


giannarosΟ Ανδρέας Γιάνναρος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1986. Έλαβε το πτυχίο του στη Νομική (LLB Hons) το 2009 ενώ ακολούθως συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο King's College (University of London) με ειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. Είναι υποψήφιος διδάκτωρας Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και στο ερευνητικό του έργο ασχολείται με την εφαρμογή των προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο θέμα της αντίρρησης συνείδησης στη στράτευση, στις περιπτώσεις της Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Ασχολείται επίσης με θέματα διεθνούς προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έμφαση στην εξασφάλιση μειονοτικών δικαιώματων και την εξάλειψη δυσμενών διακρίσεων με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στην Ευρωπαική Ένωση. Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει σχέδια για το μέλλον.

Σχολικός εκφοβισμός και νέες μορφές εκδήλωσης του, του Ανδρέα Γιάνναρου

cyberbullyingΟ ρόλος των μέσων κοινωνικής δυκτίωσης στην διάδοση νέων μορφών σχολικού εκφοβισμού έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

  Περισσότερα...

 

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Δευτέρα
16
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Δανάη, Δαν

1547
Ο Ιβάν ο Τρομερός ανακηρύσσεται Τσάρος της Ρωσίας.
1820
Ο Ιωάννης Καποδίστριας αρνιέται τη τη ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε καλύτερα από τη θέση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας.
1920
Γίνεται στο Παρίσι η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωνίας των Εθνών πρόδρομου του ΟΗΕ.
1945
Ο Αδόλφος Χίτλερ καταφεύγει στο υπόγειο καταφύγιο του, το επονομαζόμενο Führerbunker.
1969
Αυτοπυρπολείται ο Τσέχος φοιτητής Γιαν Πάλαχ στην Πλατεία Βέντσεσλας στην Πράγα ως πολιτική διαμαρτυρία.
2004
Τίθεται σε ισχύ το νέο Σύνταγμα του Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε μας